Het fruitseizoen zit er weer op

De laatste appels en peren zijn geplukt, de eerste (grond)vorst heeft zich alweer aangediend en de fruitbomen laten hun laatste blaadjes los. Het fruitseizoen 2016 zit er officieel weer op. In augustus 2017 zullen wij je op deze pagina weer op de hoogte houden van alle ontwikkelingen van het harde fruit in Rivierenland.

Fruitnieuws

Een vraag over je eigen fruitboom?

Van bloesem tot vrucht

Ongeveer een derde deel van al het fruit dat in ons land wordt geteeld, komt uit Rivierenland. Dat begint al in de winter, wanneer de appel- en perenboom zo goed als kaal lijken. Als je beter kijkt, zie je echter al knoppen zitten. Wanneer het warmer begint te worden, komen er blaadjes aan de tak en steeds meer knoppen.

In de lente laat de fruitboom zich van zijn mooiste kant zien. De knoppen gaan open en prachtige witte en roze bloesem komt tevoorschijn. Als de bloemen zijn uitgebloeid, zie je op de plek van de bloesem de eerste kleine appels en peren verschijnen. Deze hebben vervolgens de hele zomer de tijd om te groeien, totdat ze in de oogstmaand september worden geplukt. 

In de fotoserie hiernaast kun je het proces van knop tot bloesem naar vrucht bekijken.

Bloesem.info

Hoogtepunt

Het Fruitcorso in Tiel is al jarenlang een begrip onder corsoliefhebbers in binnen- en buitenland. Het corso staat niet voor niets al een paar jaar op de Nederlandse lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed. De data van het Fruitcorso 2017 zijn nog niet bekend.

Bezoek ook het Fruitcorso

Ben je onderweg nog een leuk fruitstalletje tegengekomen, heb je een lekker recept of ken je een tof weetje die we zeker moeten vermelden op deze pagina? Laat het ons weten via info@rivierenland.nl.