Fruitig nieuws

 • Kaartverkoop 25ste Rode Kruis Bloesemtocht van start

  23 december 2016

  Op zaterdag 22 april 2017 organiseert de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht de 25ste editie van de Bloesemtocht in Geldermalsen en omgeving. Wandelliefhebbers kunnen nu al hun startbewijs bestellen. 

  Lees meer
 • Wat doet een fruitteler nou de hele dag?

  30 november 2016

  De Gelderlander volgt tijdens het Jaar van de Fruitteler de gang van zaken op het fruitteeltbedrijf van Bert den Haan in Kerk-Avezaath, die vaak wordt bijgestaan door vader Cees. Vandaag aan het woord: Mireille Gijsberts, de vrouw van Bert.

  Bron van het artikel: De Ondernemer, de Gelderlander.

  Lees meer
 • Landgoedwinkel Heerlijkheid Mariënwaerdt maakt kans op prijs Beste Biowinkel 2017

  18 november 2016

  De genomineerden voor de verkiezing van de beste biologische winkel 2017 zijn bekend. Een vakjury selecteerde 12 winkels. Vanaf 16 november mag het publiek haar stem uitbrengen. 

  Lees meer
 • Tweede editie Bommelse Zelfplukdagen succesvol verlopen

  07 november 2016

  Op zaterdag 5 november was na ruim twee weken Bommelse Zelfplukdagen de laatste zelfplukdag in Zelfplukboomgaard ’t Straatje. De tweede editie van de Bommelse Zelfplukdagen is een geslaagd evenement geworden. Initiatiefnemer Wouter van Teeffelen kijkt met veel voldoening op terug met vaak hartverwarmende reacties van de zelfplukkers.

  Lees meer
 • Tweede leven wagen Buurmalsen-Tricht

  20 september 2016

  De cicaden van Buurmalsen-Tricht krijgen een tweede leven. De insectenwagen krijgt een plek in de binnenstad van Tiel. Over de locatie gaat Stichting 4-Stromenland in gesprek met de gemeente Tiel.

  Lees meer
 • Parcours Fruitcorso: korter en aantrekkelijker

  26 augustus 2016

  Het parcours van het Fruitcorso is bekend. In plaats van de twee gebruikelijke ronden rijdt de corsostoet ditmaal anderhalf rondje. Op die manier wil Stichting 4-Stromenland de stoet gelijkmatiger laten doorstromen.

  Lees meer
 • Winnen: Kom heerlijk tot rust bij B&B het Oude Veerhuis

  23 augustus 2016

  We moeten nog heel even geduld hebben, maar over anderhalve week is het zover: dan start de oogstmaand 2016! Omdat wij zo dol zijn op vers geplukte appels en peren uit Rivierenland, hebben wij een toffe winactie bedacht. Je kunt namelijk een luxe tweedaags arrangement voor twee personen bij B&B het Oude Veerhuis winnen. Lees snel hoe jij mee kunt doen.

  Lees meer
 • Van Hollandse bodem op de 22ste Landgoedfair

  09 augustus 2016

  Voor de 22e keer organiseert landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt de jaarlijkse Landgoedfair. Van 17 tot en met 21 augustus kunnen bezoekers het echte buitenleven ervaren op het familielandgoed. Dit jaar staat het buitenevenement in het teken van al het lekkers en moois dat ons eigen land voortbrengt: van Hollandse bodem. Ambachtelijke, vaak handgemaakte items en etenswaren uit de streek, met weinig footprints en van uitstekende kwaliteit zoals boerenzuivel, vlees rechtstreeks van de boer en wijnen uit Hollandse wijngaarden.

  Lees meer
 • Gezellige drukte tijdens eerste Open Kersendagen

  01 augustus 2016

  Afgelopen weekend werd voor het eerst de ‘Open Kersendagen’ georganiseerd in de boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen met stands, muziek, en allerlei activiteiten.

  Lees meer
 • Win een kersenbeleving bij Fruitbedrijf ‘De Hoenderik’

  06 juli 2016

  Het is weer tijd voor een nieuwe winactie. Fruitbedrijf ‘De Hoenderik’ geeft een echte Kersenbeleving t.w.v. €106,- voor vier personen weg! In het kersenseizoen (tot medio augustus) kunnen jij en je familie of vrienden genieten van een rondleiding met de pluktrein door de boomgaard en een heerlijke, luxe picknick in de Kersenboomgaard. Natuurlijk mag je je eigen fruit plukken (op basis van beschikbaarheid). 

  Lees meer
 • Heerlijk genieten in Deil bij De Os en het Paard

  05 juli 2016

  Wilma Schaar van Kranenburg won een heerlijk tweedaags Kersenarrangement bij De Os en het Paard in Deil. Afgelopen weekend inde zij haar prijs samen met haar man Peter.

  Lees meer
 • Wij zijn op zoek naar de mooiste kersenstalletjes van Rivierenland!

  29 juni 2016

  Heb jij een kersenkraampje, fruitautomaat met kersen of een ander verkooppunt in de Betuwe, Bommelerwaard of het Land van Maas en Waal gespot? 

  Lees meer
 • Kersen uit het Land van Flipje

  17 juni 2016

  Donderdag 9 juni nam volkszanger Frans Duijts uit Tiel het eerste kistje Betuwse kersen in ontvangst in boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen (gemeente Tiel).

  Lees meer
 • Win: een tweedaags arrangement bij De Os en het Paard

  07 juni 2016

  We moeten nog heel even geduld hebben, maar over anderhalve week is het zover: dan start het kersenseizoen 2016! Omdat wij zo dol zijn op de kers uit Rivierenland, hebben wij een toffe winactie bedacht. Je kunt namelijk voor twee personen een luxe tweedaags arrangement bij hotel-restaurant De Os en het Paard en een rondleiding over Kersenboomgaard De Oosterling in Deil t.w.v. €225,- winnen. Lees snel hoe jij mee kunt doen:

  Lees meer
 • Lingeborgh leerlingen schenken eigen geteelde groenten aan de Voedselbank

  24 mei 2016

  Een aantal leerlingen uit de sector groen van O.R.S. Lek en Linge vestiging de Lingeborgh hebben zich ingezet voor het goede doel. 

  Lees meer
 • Fruitteler aan het woord: Kees van Blijderveen van Natuurlijk Gruun

  02 maart 2016

  Kees van Blijderveen – ook wel Kees senior genoemd - komt uit een familie waar appels en peren al generaties lang in de genen zitten. Kees: “Veel mensen beseffen niet hoe gezond appels en peren eigenlijk zijn. Niets voor niets zeggen ze: An apple a day keeps the doctor away.” 

  Lees meer