Fruitig nieuws

 • De peren zijn eraf

  27 september 2017

  De oogstmaand is alweer bijna afgelopen! Marc en Monique André de la Porte van fruitbedrijf en landwinkel Bloeiend Merm geven ons iedere week een update over appels, peren en ander fruit. Deze week: alles geplukt.

  Lees meer
 • De 'Pluktreintjes' rijden weer volop rond

  20 september 2017

  Marijke geeft ons iedere week een inzicht in het leven in de Fruittuin van Nederland. Ze is werkzaam voor de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en runt daarnaast samen met haar man en schoonouders Fruitteeltbedrijf Van Ossenbruggen. Deze week: de pluktrein gaat rijden.

  Lees meer
 • Winnaars BetuweKers bekend

  18 september 2017

  Afgelopen zaterdag, 16 september, werden tijdens het Fruitcorso de hoofdprijzen overhandigd aan de winnaars van de Betuwe Kersencampagne. De prijzen werden uitgereikt door wethouder H. Driessen van de gemeente Tiel, vlak voordat de optocht van het Fruitcorso van start ging.

  Lees meer
 • Corsoclub Buren wint Fruitcorso 2017

  18 september 2017

  Corsoclub Buren heeft de 57e editie van het Fruitcorso 2017 in Tiel gewonnen. De wagen ‘Monsieur Carillon’ van de ontwerpers Jochem Schoots en Dennis Voorendt was een technisch hoogstandje, ook al omdat er een echt carillon achterop de wagen geplaatst was. Het instrument werd bespeeld door Frank Steijns, die er normaal mee speelt in het orkest van André Rieu. Voor het succesvolle duo Schoots en Voorendt betekent het de elfde overwinning, waarmee ze het record van Harry van den Broek (eveneens corsoclub Buren) verbroken hebben. Het betekent ook de derde zege op rij.

  Lees meer
 • 15 september 2017

  De oogstmaand is begonnen! Marc en Monique André de la Porte van fruitbedrijf en landwinkel Bloeiend Merm geven ons iedere week een update over appels, peren en ander fruit. Deze week: onstuimig weer.

  Lees meer
 • Verhuizen

  08 september 2017

  De oogstmaand is in volle gang! Marc en Monique André de la Porte van fruitbedrijf en landwinkel Bloeiend Merm geven ons iedere week een update over appels, peren en ander fruit. Deze week wordt er verhuisd.

  Lees meer
 • Beleef de oogstmaand bij De Twee Linden

  06 september 2017

  In het voorjaar van 2017 krijgen we een superleuk bericht!  We hebben met een facebook-actie van Rivierenland, een overnachting met diner en ontbijt gewonnen bij Hotel De Twee Linden in Beneden-Leeuwen.

  Lees meer
 • We zijn begonnen!

  01 september 2017

  De oogstmaand is begonnen! Marc en Monique André de la Porte van fruitbedrijf en landwinkel Bloeiend Merm geven ons iedere week een update over appels, peren en ander fruit. Deze week: er wordt geoogst.

  Lees meer
 • Winnen: logeer in een eeuwenoude Appelgaard

  25 augustus 2017

  We moeten nog heel even geduld hebben, maar over een kleine week is het zover: dan start de oogstmaand 2017! Omdat wij zo dol zijn op vers geplukte appels en peren uit Rivierenland, hebben wij weer een fijne winactie bedacht.

  Je kunt namelijk een luxe driedaags arrangement voor twee personen bij B&B De Appelgaard winnen. Overnacht in eeuwenoude boomgaard, pluk je eigen fruit en verken de omgeving. Lees snel hoe jij mee kunt doen.

  Lees meer
 • De oogst komt eraan

  25 augustus 2017

  De oogstmaand is begonnen! Marc en Monique André de la Porte van fruitbedrijf en landwinkel Bloeiend Merm geven ons iedere week een update over appels, peren en ander fruit. Deze week: de oogst komt eraan.

  Lees meer
 • Appel dit jaar duur door magere oogst

  15 augustus 2017

  De appeloogst valt dit jaar tegen en daarom zijn de appels dit jaar duur. Oorzaak is het ongunstige weer in het voorjaar. Zo'n beroerde start van het seizoen is er in 25 jaar niet geweest, zegt Marc André de la Porte uit Dreumel, voorzitter van regio Midden-Nederland van de Nederlandse Fruittelersorganisatie.

  Lees meer
 • Pitten en stenen in je fruit

  14 augustus 2017

  Marijke geeft ons iedere week een inzicht in het leven in de Fruittuin van Nederland. Ze is werkzaam voor de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en runt daarnaast samen met haar man en schoonouders Fruitteeltbedrijf Van Ossenbruggen. Deze week: pitten en stenen in je fruit.

  Lees meer
 • Smullen maar!

  30 juni 2017

  Marijke geeft ons iedere keer een inzicht in het leven in de Fruittuin van Nederland. Ze is werkzaam voor de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en runt daarnaast samen met haar man en schoonouders Fruitteeltbedrijf Van Ossenbruggen. Deze week: heerlijke kersen! 

  Lees meer
 • Video: Betuwse kersen in Foodmakers op RTL4

  28 juni 2017

  RTL4-programma Foodmakers ging vorige week langs bij de Betuwse kersenteler Blom. 

  Lees meer
 • Kijkje in de keuken van kersenbedrijf Strik-Basten

  27 juni 2017

  Afgelopen weekend konden belangstellenden een kijkje nemen in de keuken van kersenbedrijf Strik-Basten in Alphen. De open-dag was zeer in trek en met name de kersensorteermachine, die door Pieter Strik werd gedemonstreerd, kon rekenen op veel nieuwsgierige toeschouwers.

  Lees meer
 • Zo krijg je kersenvlekken uit je kleding

  16 juni 2017

  Het kersenseizoen is begonnen. De supermarktschappen en kersenkramen liggen weer vol met de zoete vruchten. Maar hoe krijg je een kersenvlek uit je kleding? Een aantal gouden tips van de collega's van RTV Utrecht.

  Lees meer
 • De kersen kleuren lekker rood, dus tijd om 'sprauwen te jagen'

  13 juni 2017

  Marijke geeft ons iedere week een inzicht in het leven in de Fruittuin van Nederland. Ze is werkzaam voor de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en runt daarnaast samen met haar man en schoonouders Fruitteeltbedrijf Van Ossenbruggen. Deze week: sprauwenjagen! 

  Lees meer
 • Verkoop Betuwse kersen van start

  08 juni 2017

  Deze week was het dan eindelijk zo ver: de verkoop van de échte Betuwse kers is van start gegaan! De kersentelers hebben hard gewerkt om het eerste ras kersen te plukken, te sorteren en te verpakken waardoor de eerste kilo's kersen al over de toonbank gingen.

  Lees meer
 • Kersenupdate: start kersenverkoop naar verwachting op 10 juni

  06 juni 2017

  Kersenbedrijf De Oosterling in Deil heeft ons weer voorzien van een kersenupdate: het is bijna zover! 

  Het eerste kersenras, De Burlat, kleurt door het warme en zonnige weer van de afgelopen tijd al goed en daarom gaan de eerste kersen naar verwachting aanstaande zaterdag 10 juni al in de verkoop bij De Oosterling in Deil. Dat wordt weer smullen!

  Lees meer
 • Kersenupdate: tijd voor de vogelnetten!

  31 mei 2017

  Door het zonnige en warme weer van de afgelopen tijd kleuren de kersen al aardig! Dus was het afgelopen weekend bij de Oosterling weer tijd om de vogelnetten tevoorschijn te halen en aan te brengen in de kersenbongerds.

  Lees meer
 • De bloesem is uitgebloeid en worden nu vruchtjes. Maar is dat overal wel zo?

  12 mei 2017

  Marijke geeft ons iedere week een inzicht in het leven in de Fruittuin van Nederland. Ze is werkzaam voor de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en runt daarnaast samen met haar man en schoonouders Fruitteeltbedrijf Van Ossenbruggen. Deze week: wat is de schade na alle nachtvorst? 

  Lees meer
 • WIN: heerlijk overnachten bij de kersenbongerd van Steltenberg Bij ons op zolder

  11 mei 2017

  We moeten nog heel even geduld hebben, maar over anderhalve week is het zover: dan start het kersenseizoen 2017! Omdat wij zo dol zijn op die heerlijke kers uit Rivierenland, hebben wij een toffe winactie bedacht. 

  Lees meer
 • Einde bloesembloei, kersen volop aan het groeien

  09 mei 2017

  Marijke geeft ons iedere week een inzicht in het leven in de Fruittuin van Nederland. Ze is werkzaam voor de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en runt daarnaast samen met haar man en schoonouders Fruitteeltbedrijf Van Ossenbruggen. Deze week: de eerste kersjes zijn gespot!

  Lees meer
 • Betuwse Fruitshop: puur fruit, geen e-nummers

  04 mei 2017

  Geldermalsen wil zich profileren als hét fruitdorp aan de Linge. Een van de nieuwste wapenfeiten is een concept store: op het Marktplein is op iedere winkeldag de Betuwse Fruitshop geopend. Gerard Poldervaart, een van de initiatiefnemers, vertelt over de winkel.

  Lees meer
 • Bestrijding van de nachtvorst in Rivierenland

  20 april 2017

  De afgelopen twee nachten hebben de fruittelers in Rivierenland hard gewerkt om hun boomgaard te beschermen tegen de nachtvorst. Bekijk hieronder de mooiste plaatjes!

  Lees meer
 • Video: Nachtvorst! De fruitteler is 's nachts in touw om de bloesem te beschermen

  19 april 2017

  Marijke geeft ons iedere maand inzicht in het leven in de Fruittuin van Nederland. Ze is werkzaam voor de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en runt daarnaast samen met haar man en schoonouders Fruitteeltbedrijf Van Ossenbruggen. Deze keer: een video over nachtvorst! 

  Lees meer
 • Bloesem op het Appeldijkje en nachtvorst voorspeld

  18 april 2017

  Vanochtend even een inspectierondje gehouden op het Appeldijkje in Beesd. De zon scheen er goed, in de verte hoor je een ooievaar die zijn bekende klappergeluid met zijn bek maakt en het allerbelangrijkste: de bloemen beginnen nu echt open te gaan!

  Lees meer
 • Winnen: geniet van de bloesem bij De Twee Linden

  14 april 2017

  Omdat wij Rivierenland zo mooi vinden ten tijde van de bloesem, hebben wij een toffe winactie bedacht. Je kunt namelijk een uitgebreid tweedaags arrangement voor twee personen bij Hotel-restaurant De Twee Linden winnen. Na je bezoek schrijf je voor ons een stukje over je bezoek aan De Twee Linden en het fietsen van de Bloesem- en Fruitroute. Lees snel hoe jij mee kunt doen.

  Lees meer
 • Zo herken je de verschillende soorten bloesem:

  07 april 2017

  Lees meer
 • Bloesemstand: de eerste bloesempjes zijn gespot!

  06 april 2017

  Marijke geeft ons iedere week een inzicht in het leven in de Fruittuin van Nederland. Ze is werkzaam voor de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en runt daarnaast samen met haar man en schoonouders Fruitteeltbedrijf Van Ossenbruggen. Deze week: de eerste bloesempjes zijn in beeld! 

  Lees meer
 • De eerste bloesem is gespot!

  31 maart 2017

  Het is zover: de eerste bloesem aan de fruitbomen is gespot! Zowel de appel- als de kersenbomen laten hun eerste bloemen zien. Ook op het Appeldijkje zijn de eerste bloesems gesignaleerd. 

  Lees meer
 • Voet-/fietsveer Enspijk – Mariënwaerdt weer in de vaart vanaf 1 april 2017

  29 maart 2017

  Het seizoen gaat weer van start: vanaf zaterdag 1 april aanstaande  gaat het voet-/fietsveer over de Linge tussen Enspijk en landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt weer varen. 

  Lees meer
 • Witte boomgaarden

  23 maart 2017

  Marijke geeft ons iedere maand inzicht in het leven in de Fruittuin van Nederland. Ze is werkzaam voor de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en runt daarnaast samen met haar man Fruitteeltbedrijf Van Ossenbruggen. Deze week: witte boomgaarden. En nee, het is geen sneeuw.

  Lees meer
 • Scouting en jagers halen een container vol aan vuil op

  20 maart 2017

  Afgelopen zaterdag hebben de leden van Scouting Saffatin en Baron van Brakell samen met de jagers van Wildbeheer Neder Betuwe zwerfvuil verzameld in de buitengebieden. 

  Lees meer
 • Landgoedfair op Heerlijkheid Mariënwaerdt: Samen genieten!

  24 februari 2017

  Van 16 t/m 20 augustus organiseert  landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt weer de jaarlijkse Landgoedfair met als thema ‘Samen genieten’. 

  Lees meer
 • ‘Corsokrekels’ op Tielse rotonde

  06 februari 2017

  De krekels van corsoclub Buurmalsen-Tricht zijn neergestreken op de rotonde bij de Kranshof  aan de Binnenhoek in Tiel. Ze krijgen daar een vaste plek. 

  Lees meer
 • Kijken: zo mooi is Rivierenland

  04 januari 2017

  Marten Willemsen trok met zijn drone het rivierenlandschap in. Onderstaande beelden maakte hij in de uiterwaarden van de Waal bij IJzendoorn en Echteld.

  Lees meer