Fruitig nieuws

 • Bestrijding van de nachtvorst in Rivierenland

  20 april 2017

  De afgelopen twee nachten hebben de fruittelers in Rivierenland hard gewerkt om hun boomgaard te beschermen tegen de nachtvorst. Bekijk hieronder de mooiste plaatjes!

  Lees meer
 • Video: Nachtvorst! De fruitteler is 's nachts in touw om de bloesem te beschermen

  19 april 2017

  Marijke geeft ons iedere maand inzicht in het leven in de Fruittuin van Nederland. Ze is werkzaam voor de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en runt daarnaast samen met haar man en schoonouders Fruitteeltbedrijf Van Ossenbruggen. Deze keer: een video over nachtvorst! 

  Lees meer
 • Bloesem op het Appeldijkje en nachtvorst voorspeld

  18 april 2017

  Vanochtend even een inspectierondje gehouden op het Appeldijkje in Beesd. De zon scheen er goed, in de verte hoor je een ooievaar die zijn bekende klappergeluid met zijn bek maakt en het allerbelangrijkste: de bloemen beginnen nu echt open te gaan!

  Lees meer
 • Winnen: geniet van de bloesem bij De Twee Linden

  14 april 2017

  Omdat wij Rivierenland zo mooi vinden ten tijde van de bloesem, hebben wij een toffe winactie bedacht. Je kunt namelijk een uitgebreid tweedaags arrangement voor twee personen bij Hotel-restaurant De Twee Linden winnen. Na je bezoek schrijf je voor ons een stukje over je bezoek aan De Twee Linden en het fietsen van de Bloesem- en Fruitroute. Lees snel hoe jij mee kunt doen.

  Lees meer
 • Zo herken je de verschillende soorten bloesem:

  07 april 2017

  Lees meer
 • Bloesemstand: de eerste bloesempjes zijn gespot!

  06 april 2017

  Marijke geeft ons iedere week een inzicht in het leven in de Fruittuin van Nederland. Ze is werkzaam voor de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en runt daarnaast samen met haar man en schoonouders Fruitteeltbedrijf Van Ossenbruggen. Deze week: de eerste bloesempjes zijn in beeld! 

  Lees meer