Fruitig nieuws

 • Smullen maar!

  30 juni 2017

  Marijke geeft ons iedere keer een inzicht in het leven in de Fruittuin van Nederland. Ze is werkzaam voor de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en runt daarnaast samen met haar man en schoonouders Fruitteeltbedrijf Van Ossenbruggen. Deze week: heerlijke kersen! 

  Lees meer
 • Video: Betuwse kersen in Foodmakers op RTL4

  28 juni 2017

  RTL4-programma Foodmakers ging vorige week langs bij de Betuwse kersenteler Blom. 

  Lees meer
 • Kijkje in de keuken van kersenbedrijf Strik-Basten

  27 juni 2017

  Afgelopen weekend konden belangstellenden een kijkje nemen in de keuken van kersenbedrijf Strik-Basten in Alphen. De open-dag was zeer in trek en met name de kersensorteermachine, die door Pieter Strik werd gedemonstreerd, kon rekenen op veel nieuwsgierige toeschouwers.

  Lees meer
 • Zo krijg je kersenvlekken uit je kleding

  16 juni 2017

  Het kersenseizoen is begonnen. De supermarktschappen en kersenkramen liggen weer vol met de zoete vruchten. Maar hoe krijg je een kersenvlek uit je kleding? Een aantal gouden tips van de collega's van RTV Utrecht.

  Lees meer
 • De kersen kleuren lekker rood, dus tijd om 'sprauwen te jagen'

  13 juni 2017

  Marijke geeft ons iedere week een inzicht in het leven in de Fruittuin van Nederland. Ze is werkzaam voor de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en runt daarnaast samen met haar man en schoonouders Fruitteeltbedrijf Van Ossenbruggen. Deze week: sprauwenjagen! 

  Lees meer
 • Verkoop Betuwse kersen van start

  08 juni 2017

  Deze week was het dan eindelijk zo ver: de verkoop van de échte Betuwse kers is van start gegaan! De kersentelers hebben hard gewerkt om het eerste ras kersen te plukken, te sorteren en te verpakken waardoor de eerste kilo's kersen al over de toonbank gingen.

  Lees meer
 • Kersenupdate: start kersenverkoop naar verwachting op 10 juni

  06 juni 2017

  Kersenbedrijf De Oosterling in Deil heeft ons weer voorzien van een kersenupdate: het is bijna zover! 

  Het eerste kersenras, De Burlat, kleurt door het warme en zonnige weer van de afgelopen tijd al goed en daarom gaan de eerste kersen naar verwachting aanstaande zaterdag 10 juni al in de verkoop bij De Oosterling in Deil. Dat wordt weer smullen!

  Lees meer