Fruitig nieuws

 • Winnen: logeer in een eeuwenoude Appelgaard

  25 augustus 2017

  We moeten nog heel even geduld hebben, maar over een kleine week is het zover: dan start de oogstmaand 2017! Omdat wij zo dol zijn op vers geplukte appels en peren uit Rivierenland, hebben wij weer een fijne winactie bedacht.

  Je kunt namelijk een luxe driedaags arrangement voor twee personen bij B&B De Appelgaard winnen. Overnacht in eeuwenoude boomgaard, pluk je eigen fruit en verken de omgeving. Lees snel hoe jij mee kunt doen.

  Lees meer
 • De oogst komt eraan

  25 augustus 2017

  De oogstmaand is begonnen! Marc en Monique André de la Porte van fruitbedrijf en landwinkel Bloeiend Merm geven ons iedere week een update over appels, peren en ander fruit. Deze week: de oogst komt eraan.

  Lees meer
 • Appel dit jaar duur door magere oogst

  15 augustus 2017

  De appeloogst valt dit jaar tegen en daarom zijn de appels dit jaar duur. Oorzaak is het ongunstige weer in het voorjaar. Zo'n beroerde start van het seizoen is er in 25 jaar niet geweest, zegt Marc André de la Porte uit Dreumel, voorzitter van regio Midden-Nederland van de Nederlandse Fruittelersorganisatie.

  Lees meer
 • Pitten en stenen in je fruit

  14 augustus 2017

  Marijke geeft ons iedere week een inzicht in het leven in de Fruittuin van Nederland. Ze is werkzaam voor de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en runt daarnaast samen met haar man en schoonouders Fruitteeltbedrijf Van Ossenbruggen. Deze week: pitten en stenen in je fruit.

  Lees meer