Fruitig nieuws

 • Landelijke fruitplukdagen op 15 en 22 september

  30 augustus 2018

  Heb je altijd al eens de boomgaard in willen duiken om fruit te plukken? Op 15 en 22 september mag het! Tientallen fruittelers in heel Nederland openen die dag hun boomgaard en landwinkels voor de rest van het land. 

  Lees meer
 • Minder en zoeter fruit door hittegolf

  09 augustus 2018

  Het is hard aanpoten voor de fruittelers in Rivierenland. In een anders rustige periode moeten ze een extra tandje bijzetten, nu er overdag niet beregend mag worden. Negatief zijn ze niet: de oogst valt naar verwachting een vijfde lager uit dan normaal, maar de smaak van het fruit is 'uitmuntend'. (Bron: De Gelderlander)

  Lees meer
 • Open Kersendagen: Meet & Greet met Frans Duijts en Monique Smit

  26 juni 2018

  Maak kans op een Meet & Greet met Frans Duijts of Monique Smit tijdens de Open Kersendagen op zaterdag 7 en zondag 8 juli a.s. Wil je deze sterren ontmoeten? Like onze Facebookpagina ‘BetuweKers’ geef een korte motivatie waarom jij met Frans of Monique op de foto wil.

  Lees meer
 • Vier keer fietsen tussen de kersen

  26 juni 2018

  De bloesempracht heeft plaatsgemaakt voor groene minikersjes die op hun beurt zijn uitgegroeid tot heerlijke zoete donkerrode kersen. Overal in Rivierenland duiken de kenmerkende kersenkraampjes langs de weg weer op. 

  Lees meer
 • Pluk je eigen kersen in de boomgaard

  26 juni 2018

  De lekkerste kersen zijn natuurlijk de kersen die jezelf plukt. Dat kan vanaf nu elke weekend in de boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen (vlakbij Tiel).

  Lees meer
 • Programma Open Kersendagen 2018 bekend

  19 juni 2018

  Waar kun je het lekkerste kersen eten? In de boomgaard natuurlijk! Op zaterdag 7 en zondag 8 juli worden de Open Kersendagen gehouden. Met leuke activiteiten voor jong en oud. In de avonduren een muziekfeest. Gratis toegang.

   

  Lees meer
 • Nieuw kersenseizoen geopend

  06 juni 2018

  Dinsdag 5 juni 2018 werden de eerste kistjes Betuwse kersen uitgereikt aan Hans Beenakker, burgemeester van Tiel en Foodblogger van het Jaar, Annemiek Verweij. Met het in ontvangst nemen van de eerste kersen, gaven zij het officiële startschot voor het nieuwe Betuwse kersenseizoen.

  Lees meer
 • Kort en heftig bloeiseizoen

  01 mei 2018

  Zoals de titel al zegt: we hebben dit jaar te maken gehad met een extreem kort en heftig bloeiseizoen van de bloesem. De meeste bloesem is op dit moment al uitgebloeid, alleen enkele appelbomen staan nog in bloei.

   

  Lees meer
 • Hoe herken je de verschillende soorten bloesem?

  24 april 2018

  Wanneer de eerste bloesem precies gaat bloeien is ieder jaar weer een verrassing. Elke fruitsoort bloeit tot wel enkele weken. Maar welke bomen gaan als eerste bloeien en hoe houd je de verschillende soorten uit elkaar? Wij zetten de bloesemsoorten op een rijtje in de volgorde van welke soort het eerst in bloei staat. 

  Lees meer
 • De mooiste bloesemplekjes in Rivierenland

  19 april 2018

  De bloesem aan de fruitbomen komt langzaam maar zeker tevoorschijn! Het zal dus niet lang meer duren voordat het hele landschap in een grote wit-roze bloesemzee is veranderd. Hoe ga jij de bloesem dit seizoen ontdekken?

  Lees meer
 • De eerste bloesem is gespot!

  11 april 2018

  De lente is nu écht begonnen en die stijgende temperaturen zorgen er voor dat de bomen weer in bloei komen. Op diverse plekken in Rivierenland is er al bloesem gespot en naar verwachting zullen de meeste bomen vanaf eind volgende week in bloei staan. 

  Lees meer