Bloesem op het Appeldijkje en nachtvorst voorspeld

18 april 2017

Vanochtend even een inspectierondje gehouden op het Appeldijkje in Beesd. De zon scheen er goed, in de verte hoor je een ooievaar die zijn bekende klappergeluid met zijn bek maakt en het allerbelangrijkste: de bloemen beginnen nu echt open te gaan!

Op onze site vind je tal van mooie bloesemroutes zoals de Lingeroute die over het Appeldijkje gaat. Op het Appeldijkje is het vooral de appelbloesem die de boventoon voert.

In de boomgaarden van de fruittelers wordt nu hard gewerkt door de bijen die de bloemen aan het bestuiven zijn. Fruittelers huren vaak van de bijenimkers zogenaamde bijenkasten. De imker plaatst deze kasten in de boomgaard, de tienduizenden bijen die erin zitten kunnen zich maar vol eten aan al die zoete fruitbloesemnectar. De honing die vervolgens in de bijenkasten wordt gevormd, doordat de bijen de stuifmeel en de nectar komen brengen, is op veel verkooppunten in de regio weer te koop.

Nachtvorst voorspeld

Als de fruitbomen in bloei staan breekt voor de fruitteler weer een spannende tijd aan want als jij ligt te slapen en het gaat 's nachts vriezen dan zijn de fruittelers nog wakker om de appel- en perenbomen te beregenen om zo de bloesem te beschermen. Daar vertellen wij jullie de komende dagen alles over!