Parcours Fruitcorso: korter en aantrekkelijker

26 augustus 2016

Het parcours van het Fruitcorso is bekend. In plaats van de twee gebruikelijke ronden rijdt de corsostoet ditmaal anderhalf rondje. Op die manier wil Stichting 4-Stromenland de stoet gelijkmatiger laten doorstromen.

Dat betekent dat bezoekers die staan bij de Heiligestraat, Nieuwe Tielseweg, Brugstraat, Binnenmolenstraat en Kalverbos de optocht één keer voorbij zien komen. Door het parcours iets in te korten wordt de optocht aantrekkelijker, zo is de gedachte. De organisatoren hopen dat er minder oponthoud is. Ook wordt de stoet veiliger, omdat bezoekers dan niet de straat kunnen oversteken als er gaten in de tocht vallen.

Langs de route worden in ieder geval twee tribunes gebouwd voor bezoekers: Stationsplein en Stationsweg. Er is nog de mogelijkheid van een derde tribune op de Stationsstraat. Bestuurslid Hans Melkert, verantwoordelijk voor onder meer het parcours: ,,Het wordt een mooie corsostoet met veel spektakel. Echt genieten voor jong en oud.’’

Bekijk de plattegrond van het Fruitcorso 2016.

Het Fruitcorso heeft plaats op zaterdag 17 september en is gratis toegankelijk. De tribuneplaatsen zijn via de website (www.fruitcorso.nl) te koop voor 17,50 euro.