De oogst komt eraan

25 augustus 2017

De oogstmaand is begonnen! Marc en Monique André de la Porte van fruitbedrijf en landwinkel Bloeiend Merm geven ons iedere week een update over appels, peren en ander fruit. Deze week: de oogst komt eraan.

Nog een kleine week en dan gaat het weer gebeuren. Het oogsten van de appels en peren op ons Fruitbedrijf Bloeiend Merm in Dreumel: Marc runt het fruitbedrijf en Monique staat in de Landwinkel staat. Op ons bedrijf telen we appels (Elstar en LOLA) en peren (Conference). Het aantal peren is velen malen groter dan de appels dus zullen we in korte tijd veel peren moeten plukken.Bloeiend Merm 25-08-2017 2 (1)

De voorbereidingen zijn in volle gang. Terwijl de peren nog regelmatig bedruppeld worden met water, via de druppeling, kunnen ze nog wat doorgroeien. De appels beginnen ook al goed te kleuren. Bij de appels wordt op dit moment wat bladeren weggeknipt zodat ze mooi in de zon komen te hangen en nog meer kleur krijgen. De peren worden nagelopen om hier en daar een rotte weg te halen die door de vogels zijn aangepikt. De koelcellen met hun motoren worden door een extern bedrijf nagekeken zodat die er ook weer klaar voor zijn om een jaar lang het fruit te kunnen bewaren. Pluktreinen komen weer van de zolder en worden nagekeken of alle bandjes nog hard zijn. En de lege kisten worden naar buiten gereden en naar de diverse percelen gebracht zodat die klaar staan om vol geplukt te gaan worden.

De koelcellen zijn leeg en buiten staan de kisten dan ook rijen dik en behoorlijk hoog. Er is dus voordat we kunnen gaan plukken nog wel het een en ander te doen. We hebben nog een kleine week!

Groeten Monique