Gezellige drukte tijdens eerste Open Kersendagen

01 augustus 2016

Afgelopen weekend werd voor het eerst de ‘Open Kersendagen’ georganiseerd in de boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen met stands, muziek, en allerlei activiteiten.

Tijdens de Open Kersendagen kwamen de hoofdprijswinnaars van de Winactie ‘Betuwe Kers’ hun prijs in ontvangst genomen. Uit de landelijke actie, waar maar liefst 13.000 aanmeldingen voor binnenkwamen, waren zij de gelukkige winnaars. De prijzen werden uitgereikt door Flipje, en de kersenprinses Nynke Blom met hofdames Marieke Blom en Kim.                  

De winnaars zijn geworden Corrie Vis uit Boskoop, Manouk Tijms uit Beverwijk, Eef Verhoeks, uit Tiel, Helmine Dietz uit Gorinchem en Ser van der Ven uit Hendrik Ido Ambacht.

De hoofdprijs bestond uit een luxe kersen verwenarrangement in de Betuwe voor twee personen met twee overnachtingen bij Van der Valk Hotel Tiel, een kilo Betuwse kersen, een bezoek aan het Flipje & Streekmuseum en een goodiebag met FlipPas.  Daarnaast werden er ook vijftig dagprijzen uitgereikt. 

Het initiatief komt voort uit het streven van Stadspromotie Tiel om de stad Tiel alle vier seizoenen als fruitstad op de kaart te zetten. Met de Betuwe Kers, met bijbehorend logo, werd het zomerseizoen ingeluid. De Open Kersendagen vormen het hoogtepunt van het kersenseizoen, waarbij mensen van dichtbij kunnen zien hoe er het in de boomgaard anno 2016 aan toegaat.

De eerste Open Kersendagen trokken circa 2.000 bezoekers over beide dagen (zaterdag 30 en zondag 31 juli).