Kersen uit het Land van Flipje

17 juni 2016

Donderdag 9 juni nam volkszanger Frans Duijts uit Tiel het eerste kistje Betuwse kersen in ontvangst in boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen (gemeente Tiel).

Deze eerste oogst Betuwse kersen zijn geteeld door Fruitpartners Blom. De gebroeders Blom waren zeer vereerd met de komst van Frans Duijts en natuurlijk ontbrak ook Flipje het Betuwse fruitbaasje niet.

Aart Blom: “We hebben er even op moeten wachten vanwege het weer, maar nu zijn de kersen rijp.” "We verwachten dit seizoen rond de 300.000 kg kersente kunnen plukken, maar de eerste kilo is voor Frans Duijts"

Volgens Frans Duijts smaken de vruchten zeker naar meer. “Een gezond product uit eigen regio, mooi toch!” 

Om de Betuwe én de Betuwse kersen bij de consumenten méér onder de aandacht te brengen worden de aankomende weken de kersen gepromoot bij een groot aantal supermarkten, zoals Hoogvliet en Deka Markt. Ook zijn de kersen te koop bij de vele boomgaarden in de Betuwe.
Nieuw is een verkooplocatie op de Waalkade in Tiel nabij het fiets en voetveer Pomona.

De promotie wordt ondersteund met een aantal prachtige prijzen die consumenten kunnen winnen, zoals een vijftal luxe kersen verwenarrangement en een vijftigtal dagarrangementen, beschikbaar gesteld door Stadspromotie Tiel, Flipje & Streekmuseum, en Hotel Van der Valk-Tiel. In elke doosje kersen zit een unieke wincode.

Om de start van het kersenseizoen in de Betuwe extra luister bij te zetten is een speciaal kersenboekje ontwikkeld.

Open Kersendagen
Daarnaast zullen op zaterdag 30 en zondag 31 juli Open Kersendagen worden georganiseerd. Deze dagen zullen plaatsvinden in de boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Tijdens deze kersendagen zijn er tal van activiteiten, zoals koken & proeven, rondleidingen in de boomgaard, kersenspitspugen, zingen in de boomgaard, kraampjes. Ook een kersenprinses zal niet ontbreken. Uiteraard vergezeld door Flipje. De openingstijden van de Open Kersendagen zijn van 11.00 - 16.00 uur.  Gratis toegang.