Vier keer fietsen tussen de kersen

26 juni 2018

De bloesempracht heeft plaatsgemaakt voor groene minikersjes die op hun beurt zijn uitgegroeid tot heerlijke zoete donkerrode kersen. Overal in Rivierenland duiken de kenmerkende kersenkraampjes langs de weg weer op. 

Door heel Rivierenland slingeren speciale kersenroutes. Spring op de fiets en kom langs de fruitkraampjes en streekwinkels waar vers geplukte kersen liggen te wachten en ontdek zelf waarom Rivierenland dé fruittuin van Nederland genoemd wordt.

Kersen eten langs de Linge
Wat is er beter dan al fietsend te genieten van het uitzicht op de Linge en onderweg bij de kersenkraampjes de heerlijke Betuwse kers te verorberen? Deze kersentocht leidt je langs de talloze kersenbongerds vol bedrijvigheid en fruitstalletjes met heerlijk verse kersen en streekproducten die de Betuwe rijk is. Smullen maar! Met de Linge als leidraad kun je daarbij ook nog eens heerlijk genieten van het weidse uitzicht en de rijke natuur van de regio.

Kersentocht Langs De Linge

 

Kersentocht Land van Maas en Waal
Deze Maas en Waalse kersentocht is een gevarieerde fietsroute over de prachtige dijken, met uitzicht op de rivieren. Langs de route zijn diverse terrasjes en fruitstalletjes te vinden waar je heerlijk kunt genieten van de rust en ruimte van de kersenbongerds. Het is ook zeker de moeite waard om bij knooppunt 55 een pauze in te lassen en een bezoek te brengen aan de Tuinen van Appeltern, waar je van meer dan 200 verschillende tuinen kunt genieten.

Kersentocht Maas En Waal

 

Kersentocht Bommelerwaard
De Kersentocht Bommelerwaard leidt je door één van de mooiste gebieden van Nederland. Onderweg kom je onder andere langs de prachtige uiterwaard ‘Den Bol’ en Kasteel Ammersoyen, die absoluut een bezoekje waard zijn. Langs de route zijn diverse terrasjes en fruitstalletjes te vinden waar je kunt genieten van de rust en ruimte.

Kersentocht Bommelerwaard

 

Kersentocht in de Betuwe
Tijdens de Kersentocht in de Betuwe weet je het meteen: dit is waarom de Betuwe dé fruittuin van Nederland wordt genoemd. Onderweg proef je van de heerlijke, verse kersen die verkocht worden in stalletjes langs de weg. Als bonus fiets je langs uitgestrekte (water)recreatiegebieden. Geniet vanaf de dijk van het mooie uitzicht over de uiterwaarden. Onderweg kom je onder meer door het historische Culemborg en koninklijk Buren, waar je wat cultuur kunt snuiven. 

Kersentocht In De Betuwe

 

Bekijk hier de kersenverkooppunten die je onderweg kunt tegenkomen en smul van de heerlijk verse kersen terwijl je even uitrust in de boomgaard of theetuin!

Tip: Open Kersendagen
Op zaterdag 7 en zondag 8 juli zijn de Open Kersendagen bij Betuwe Kers in Boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Twee dagen lang is het groot feest en zijn er leuke activiteiten voor jong en oud. In de boomgaard kun je kersenpitspugen, kersen proeven, kersenvlaaien bakken, zingen in de boomgaard en een rondleiding krijgen. Ook is er een kinderkersenplein met springkussens en een schminker. Een gezellig én smaakvol en dagje uit voor het hele gezin!

Open Kersendagen