15 september 2017

De oogstmaand is begonnen! Marc en Monique André de la Porte van fruitbedrijf en landwinkel Bloeiend Merm geven ons iedere week een update over appels, peren en ander fruit. Deze week: onstuimig weer.

Deze week weer een perceel met peren eraf. Iedere dag een paar vrachtwagens vol met peren die naar huis worden gebracht. Daar de koelcel inrijden om ze voor te koelen. Een week met veel regenbuien, af en toe zon en de eerste herfststorm. Wat ging het te keer en regelmatig vele regenbuien. De bakken die nog bij huis buiten staan hebben we dinsdag uit voorzorg maar wat lager gezet. Maar ook met dit weer word er geplukt. Laarzen en regenpak aan, en gaan. De plukkers een keer extra verwennen met appelflappen en nadat de zaterdag erop zit met lekkere warme frikandellen. Van de week plukken we weer bij huis. Elstar appels en conference peren. De appels worden niet allemaal te gelijk geplukt maar eerst gaan de rode eraf. Na een aantal dagen zijn de volgende rode aan de beurt. Zo gaan we wel drie keer door één rij om steeds de rode te plukken.

Bezoek kinderdagverblijf Bambino

Bloeiend Merm 15-09 3Van de week ook 3 keer bezoek gehad van kinderdagverblijf Bambino uit het dorp. Zij zijn bezig met het thema fruit en kwamen bij ons appels plukken. De kindjes kwamen met de bolderkar. De laarsjes aan en zelf een appel plukken, waar ze op het kinderdagverblijf lekker appelflapjes van hebben gemaakt voor onze plukkers. Hoe lief! Na het plukken hebben we wat appels geschild om te eten en een glaasje appelsap gedronken.

Landelijke Appelplukdag

Daarnaast voorbereidingen treffen voor de appelplukdag van a.s. zaterdag. Een landelijke actie waar verschillende fruittelers aan mee doen. Op deze bedrijven kun je zelf tegen een vergoeding appels/peren plukken. Daarnaast heeft ieder bedrijf ook nog verschillende activiteiten voor de kinderen. Een leuk uitje voor het hele gezin, en om eens te kijken hoe het er op een fruit bedrijf aan toe gaat. Ook wij doen hier ook dit jaar weer aan mee. Meer info op: www.landelijkeappelplukdag.nl

Winnen

IMG_3622 (1)Bloeiend Merm geeft deze week 3x een oogstpakket weg, met heerlijke appelpeersap, boerenappelplaatkoek, appel- en perenjam met kaneel en natuurlijk verse appels! Meedoen. Voorwaarde: pakket ophalen bij Landwinkel Bloeiend Merm. 

Groetjes en tot volgende week.

Monique