We zijn begonnen!

01 september 2017

De oogstmaand is begonnen! Marc en Monique André de la Porte van fruitbedrijf en landwinkel Bloeiend Merm geven ons iedere week een update over appels, peren en ander fruit. Deze week: er wordt geoogst.

Afgelopen maandag zijn we met een klein groepje plukkers begonnen met de appeloogst. Mooie rode Elstar appels die heerlijk smaken.

Altijd  fijn als onze Poolse plukkers er weer zijn. Mensen die al meerdere jaren ons komen helpen met de pluk. Vanaf woensdag zijn we de peren gaan plukken. Inmiddels is de groep groter geworden en ook in het weekend komen er nog plukkers binnen. Het is weer druk op de plaats. Volle ‘treintjes’ met lekker peren komen aangereden die gelost moeten worden. Eerst de peren gelijk leggen in de bak om ze vervolgens te stapelen. Daarna worden ze de koelcel in gereden. Weer lege bakken op de ‘trein’ om vervolgens weer vol geplukt te kunnen worden. Ook de hoogwerkers komen hun volle bakken brengen. Zij plukken op hoogte de toppen van de bomen. Tussendoor even een bandje verwisselen van een karretje. Ook dat hoort erbij. Inmiddels is het alweer 10 uur. Tijd voor koffie.

Groeten Monique

Bloeiend Merm - start oogst