Verhuizen

08 september 2017

De oogstmaand is in volle gang! Marc en Monique André de la Porte van fruitbedrijf en landwinkel Bloeiend Merm geven ons iedere week een update over appels, peren en ander fruit. Deze week wordt er verhuisd.

Tijdens de pluk moeten we wel eens ‘verhuizen’. Plukken op een perceel dat niet bij huis ligt.

Na een week van plukken bij huis gaan we door naar een ander perceel. Hier zijn voor de pluk de bakken al heen gebracht zodat ze klaar staan. Nadat we zondag bij huis klaar zijn gekomen met een blok peren wordt alles in gereedheid gebracht voor de ‘verhuizing’.

Pluktreintjes met lege bakken worden door de chauffeurs naar het perceel gebracht. Via het fietspad een optocht van ‘treintjes’. Alles wordt op het volgende perceel weer klaargezet zodat maandagmorgen weer geplukt kan worden.

Maandagmorgen gaat iedereen aan de gang. Eén persoon gaat met de heftruck, zodat de treintjes weer gelost kunnen worden wanneer ze vol zijn. ’s Middags worden de volle kisten geladen in de vrachtwagen en naar huis vervoerd. Hier mag ik ze lossen en vast in de koelcel zetten, zodat ze koel staan.

Na drie dagen plukken is ook dit perceel klaar zodat de volgende ‘verhuizing’ kan beginnen.

BSN-nummers

Deze week zijn we met de nieuwe plukkers naar Nijmegen geweest voor het halen van een BSN-nummer. Deze moeten ze persoonlijk halen en zijn nodig om in Nederland te mogen werken. Het papierwerk rondom de pluk is nu ook compleet.

Ook hebben we Omroep Gelderland bezoek gehad voor het maken van een filmpje dat afgelopen dinsdag bij het nieuws is geweest. Het is erg leuk geworden. Al met al weer een drukke week.

Groeten Monique

Bloeiend Merm - Oogst / verhuizing