Dianne de Ruiter van Prince Heerlijk

De vader van Dianne de Ruiter teelde al jarenlang appels en peren. Sinds zij begin 2015 haar eigen streekwinkel en theetuin Prince Heerlijk opende, zijn daar heel wat fruitsoorten bij gekomen. Dianne: “Nu we een winkel en theetuin hebben waar we ons fruit zelf kunnen verkopen, telen we bijvoorbeeld ook kersen, frambozen en aardbeien. We zijn een echt familiebedrijf en doen alles zelf. Als ik ’s morgens vroeg samen met mijn twee zussen en een aantal neefjes en nichtjes aardbeien sta te plukken, dat is voor mij een geluksmomentje. Zeker als er dan klanten klaarstaan die helemaal blij worden van zo’n bak vers fruit. Daar doe je het voor!”

Supervers Prince heerlijk

Dat alles supervers is, daar zorgt Dianne wel voor. “We verkopen alleen maar producten die echt uit de streek komen en op dat moment ook beschikbaar zijn. Er staat bijvoorbeeld alleen kersentaart op de kaart in het kersenseizoen. Tegenwoordig kun je in de supermarkt bij wijze van spreken het hele jaar door kersen krijgen, bij ons is dat dus niet het geval.” Dat bezoekers dat zeer waarderen, blijkt wel uit het feit dat de winkel boven verwachting goed loopt. Dianne: “Het is toch spannend om iets heel nieuws te openen. Praktisch alle klanten blijken terug te komen; dat geeft het gevoel dat we op de juiste manier bezig zijn”.

Fruitexperts 

De producten die Dianne verkoopt sluiten zoveel mogelijk aan bij de dagelijkse behoeften van haar klanten. Dianne: “Uiteraard kan je hier gewoon fruit kopen, maar we hebben bijvoorbeeld ook zelfgemaakte jams, taarten en fruitsauzen. Alles zelfgemaakt. Ook het versgeperste sap is populair; mensen eten graag gezond en daar past dit prima bij.” Naast fruit kunnen klanten bij Prince Heerlijk ook groenten, rauwkost, verse kaas en vlees kopen. Maar ook voor de nodige tips en adviezen over bijvoorbeeld het bewaren of bereiden van de verse producten ben je hier aan het juiste adres. Met name wat fruit betreft weten ze van de hoed en de rand. Dat krijg je als je zelf alles plukt en verwerkt. Dianne: “Wie dat leuk vindt, kan ook even zelf rondkijken bij de fruitbomen en -planten. Ik hoop dan altijd dat mensen zien met hoeveel liefde en passie wij hier met de hele familie werken.”

Samenwerking Prince Heerlijk3

Niet alleen met haar familie werkt Dianne met veel enthousiasme samen, maar ook met andere ondernemers in de streek. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de maaltijden die ze in de winkel aanbiedt. Dianne: “Wekelijks stellen we een andere maaltijd samen, een stamppot bijvoorbeeld met eigen groenten en een stukje vlees uit de regio. Of een vegetarische pizza, bereid met de kaas die we hier verkopen. Andersom is de kans groot dat je bij de plaatselijke bakker koeken vindt waar ons fruit in is verwerkt. Door die wisselwerking zorg je samen voor mooie producten. Ik geloof heilig in goede samenwerking en ik heb daar ook nog tal van nieuwe ideeën voor. Ik zal de klanten dus blijven verrassen!”

Zie voor meer informatie: www.prince-heerlijk.nl

Prince Heerlijk (3)